Jeugd

Trainingen met oog voor de jeugd

De Tilburg Road Runners wil jeugdleden in de leeftijd van ongeveer 6 t/m 17 jaar (zie hieronder voor meer informatie over minimumleeftijd!) de mogelijkheid bieden om optimaal de hardloopsport te beoefenen: op de baan, in de bossen, en natuurlijk ‘on the road’. Dit alles in een sfeer van plezier, sportiviteit en enthousiasme!
 
Jeugdleden kunnen in speciale leeftijdsgroepen trainen om steeds verder, beter, en natuurlijk ook sneller te lopen. We hebben verschillende leeftijdsgroepen en een speciale Ambitiegroep voor jeugdleden die zeer ambitieus zijn in hun hardlopen (zie ook Trainingen).
 

Wat kun je verwachten?

Hieronder leggen we kort uit wat we jullie kunnen bieden als je lid wordt van onze vereniging.
 • Je kunt 3 x per week trainen.
  Alle trainingstijden van de jeugd zijn op dezelfde tijd van de volwassenen, zodat ouders en kinderen op dezelfde tijd kunnen trainen.
 • Je kunt kosteloos meedoen aan onze 6 “Kanjerlopen”. Dit zijn wintercrossen, wegwedstrijden, boslopen en baanlopen.
 • Door de hardlooptraining neemt de conditie en het uithoudingsvermogen van de atleten toe, wat positief is als je nog een andere sport doet, zoals voetballen en hockey.
 • Naast het hardlopen, organiseren we een aantal activiteiten om de gezelligheid en groepsband te bevorderen.
  Zo is er jaarlijks een sportdag en een “verrassingsactiviteit”. We zijn bijvoorbeeld een middag gaan surfen, klimmen en midgetgolfen! Eens per twee jaar organiseren we een kamp! Meer hierover kun je lezen bij activiteiten.
   

Minimumleeftijd bij het toelaten van nieuwe jeugdleden

Het is gebleken dat kinderen soms gewoon nog te jong zijn voor de trainingen. Daarom houden we ons aan het beleid van de Atletiekunie ten aanzien van de minimum leeftijdsgrens bij het toelaten van nieuwe jeugdleden. Dat betekent dat iedereen vanaf 6 jaar lid kan worden van de TRR.
 

Als we elkaar bij de TRR voor de voeten lopen...

In een club waar zo veel gelopen en gerend wordt is het logisch dat we elkaar ook wel eens ‘voor de voeten lopen’. Letterlijk, maar ook figuurlijk; en dan bedoelen we natuurlijk dat we elkaar hinderen, en dat kan op allerlei soorten manieren. Dat is niet plezierig, maar het gebeurt overal wel eens, dus ook bij onze club. Meestal komen we er samen wel uit, maar soms is het moeilijker…
 
Daarom hebben we een paar jaar geleden wat spelregels op schrift gesteld zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt bij de TRR om er juist voor te zorgen dat we met z’n allen, -kinderen en trainers-, met plezier onze sport kunnen blijven beoefenen.
 
Zo nu en dan is het wel goed om onszelf weer even te herinneren aan die regels, dus daarom vestigen we er hier wat extra aandacht op. Het gaat er maar om dat alle kinderen zich echt veilig en prettig kunnen voelen in onze vereniging, en dat onze trainers hun enthousiasme en energie kunnen gebruiken om leuke trainingen te blijven geven!
 

De KANJER-regels...

Samen vormen wij onze club. Dus... als we ons er allemaal sterk voor maken, zorgen we samen voor een plezierige en sportieve vereniging!
 
Daarom spreken we af dat iedereen die lid is of wordt van de Tilburg Road Runners, zich aan de volgende afspraken houdt:
 • We respecteren onze clubgenoten, onze trainers en wedstrijdleiders. Natuurlijk gebruiken we NOOIT GEWELD, in welke vorm dan ook!
 • Als we een probleem hebben met elkaar, met een trainer of wedstrijdleider, praten we daarover op een normale manier… samen komen we er uit!
 • We schelden en pesten niet. Integendeel: we proberen elkaar aan te moedigen en te steunen in onze sport! We zijn blij met elkaars goede prestaties. Hoe snel of minder snel die ook zijn. We moedigen elkaar aan om ons best te doen tijdens trainingen en wedstrijden. We nemen onze sport en onszelf serieus!
 • We zorgen ervoor dat iedereen zich veilig kan voelen binnen de club!
 • We respecteren ook de spullen van elkaar. Als we iets vinden tijdens trainingen en/of wedstrijden melden we dit bij de trainer of begeleider.
 • Tijdens wedstrijden laten we zien dat de Tilburg Road Runners staan voor ‘fair play’. We houden ons aan de regels. We zijn blij maar ook bescheiden over onze overwinningen en we feliciteren onze tegenstanders met hun overwinningen.
   

Welkom bij een KANJER van een club!

Heb je zin om bij de TRR te komen sporten of denk je daarover? Dan kun je je aanmelden als lid. Het is mogelijk om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen om te kijken of je het leuk vindt. Daarna kun je lid worden door je via het inschrijfformulier aan te melden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de contactpersoon van de jeugdcommissie.
 

Contact

Voor vragen over de TRR-jeugd kun je mailen naar: jeugd@tilburgroadrunners.nl.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven