Nieuwsarchief

Er zijn heel wat berichten in het archief geplaatst. Deze zijn niet meer zo actueel, maar wel leuk om nog eens terug te lezen.

Blader er maar eens door, of zoek op een bepaalde periode. Lees ze.
Filter overzicht

Ik geef de muis door aan... Loes Verstappen

01 mei 2017 door Loes Verstappen
www.tilburgroadrunners.nl
Naam: Loes Verstappen
Woonplaats: Tilburg
Beroep of opleiding: Ambulant begeleider

Sinds wanneer ben je lid van TRR en hoe ben je in aanraking gekomen met onze vereniging?
Ik ben lid geworden sinds 2013. Daarvoor liep ik vaak met vriendinnen of alleen. 

In welke loopgroep train je?
De trainingen doe ik in de groep van Ad vd Berk en met de runshop Greg van Hest. Ik loop vooral op schema van Greg van Hest en kijk waar ik aan kan sluiten op de baan en op donderdagen, soms zaterdagen. Op zondagochtenden loop ik vaker een langeduur  met een marathongroep van Greg van Hest vanuit de Roestelberg. 

Waar moet volgens jou een goede trainer aan voldoen?
Zonder Ad en Greg was ik zover niet gekomen als wat ik nu ben. Dat weet ik zeker. Dus vraag je me: waaraan een goede trainer  moet voldoen, dan denk ik: "wat is het dat Ad zo'n goede trainer maakt". 
Ik kan op hem bouwen. Hij is eerlijk in wat hij denkt dat haalbaar is. Hij helpt met het voorbereiden en nadenken over de strategie van een wedstrijd (mits je dat wilt). Hij kijkt naar je loop, maar ook naar je persoonseigenschappen die het lopen kunnen verbeteren. Hij haalt zorg weg. Hij neemt verantwoordelijkheid op zich, maar vraagt ook zeker van jezelf dat te doen. Ik heb echt vertrouwen in hem. Tijdens de wedstrijden die ik loop, luister ik naar wat hij zegt. Ook al voelt het op dat moment even anders (denk ik dat ik harder kan of juist niet). Ik ga toch af op zijn woorden en dat heeft me toch al meerdere keren tot een betere prestatie gebracht. Hij geeft mij ook een dosis vertrouwen mee, zonder dat dat loze woorden zijn. 
Van Greg ontvang ik een goed opgebouwd schema en begeleiding daarin. Ook met hem kan ik sparren over de strategie van het lopen, een goede voorbereiding, kritisch kijken naar mijn eigen opbouw. Enthousiasme delen met de groep om elkaar te versterken. Ook bij hem kan ik altijd terecht. Hij heeft mij ook veel vertrouwen in mijn eigen presteren gegeven. Ben ook super trots dat ik in zijn team mag lopen.
De betrokkenheid van beide vind ik onvoorstelbaar groot en dat is niet vanzelfsprekend. 
Overigens heb ik ook veel geleerd van Piet Maas (altijd enthousiast en blij) en van Kees Loose (opbouw met verstand).
Oooh ja, heel belangrijk: de sfeer in de groep tijdens de trainingen moet vooral leuk en stimulerend zijn. Het blijft een hobby.

Heb je zelf een trainingsrondje dat je andere leden kunt aanraden?
Ik loop graag afwisselend van terrein. Anders wordt het saai. Maar vooral lopen in een groep vind ik heerlijk. Ik woon zelf in tilburg oost/noord. Daar is het lopen richting berkel-enschot, udenhout en loonse en drunense duinen praktisch en leuk. Maar wil je mijn koersen zien, dan kan je natuurlijk altijd op Garmin connect kijken. Daar kijk ik ook vaker naar routes van anderen.

Wat is je favoriete loopwedstrijd en waarom?
De marathon. Ik hou van het traject er naartoe. De lange duur ligt me goed. Ik kan het ook beter dan de kortere afstanden. Op een korte afstand loop ik me meer kapot dan in een marathon. 

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Marathon Rotterdam in 3:00:54. Super blij, afgelopen 9 april heb ik deze gelopen. Trots als een pauw, liep ik ook blind van vertrouwen achter mijn haas (Eric Pijnenborg) aan. Ingezet op 3:05 presteerden we het om  mij net een tikkie sneller te gaan. Heerlijk. Ben er nog van aan het genieten. 

Heb je wel eens blessures gehad en hoe ging je daar mee om?
Jazeker, meerdere keren. Ik heb ooit een blessure gehad waardoor ik drie jaar niet heb kunnen rennen, maar ook niet de stad in kon met vriendinnen, of de kinderen met de fiets naar school brengen. Een verkeerd uitgepakte kijkoperatie in de knie was de oorzaak van een langdurige, zeer pijnlijke ontsteking. De pijn was erg belemmerd op meerdere vlakken en had een erg grote impact op meer dan sport.  
Toen het besef onstond dat ik dan maar met deze pijn door het leven zou moeten gaan, dacht ik , dan ga ik ook weer rennen. Bij stil zitten of alle andere sport deed het namelijk net zoveel pijn. In hele kleine stapjes (minuutje rennen, drie wandelen enz enz) heb ik het opgebouwd. Na een half jaar liep ik met pijn 15 minuten. Na een jaar een half uur, waarvan nog maar 10 met pijn.  Wat ik er voor mezelf uit geleerd heb, is dat pijn niet de grens is. Maar dat geldt voor mij. Is dus geen advies voor anderen. 
En als ik nu een blessure op voel komen, doe ik het even wat rustiger aan. Maar stoppen doe ik alleen als de beweeglijkheid stagneert.

Waar zou je nog eens goed voor willen gaan trainen?
Mijn komende doel is de marathon in Berlijn onder de drie uur. Het schema begint vermoedelijk in juni. Dus....wie dit doel met me wil delen, laat het weten;)!

Welke vaste rituelen heb je voor een wedstrijd?
Bij kleine wedstrijden geen ritueel. Bij grotere wedstrijden visualiseer ik vooraf (soms al tijdens trainingen) hoe ik over de finish wil komen. Op momenten dat ik er doorheen zit, zowel tijdens de voorbereiding als de wedstrijd zelf, neem ik dat beeld in gedachten en zeg tegen mezelf: "kom op Loes, zo ga je de finish over". Kriebels in de buik ontstaan dan en dat stimuleert. De kracht van de gedachte. Helpt echt!

Welke andere hobby's heb je naast het lopen?
Ik ben vooral graag onder de mensen. Maakt niet uit wat als er maar gekletst kan worden. Een hutttentocht met rugzak door de bergen vind ik ook heerlijk om te doen. Maar met mijn gezinsleven, mijn werk en het lopen  blijft er niet heel veel tijd over voor andere hobby's.

Ik geef de muis door aan...
Hellen Denisse

Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
Algemene Ledenvergadering De Algemene Ledenvergadering van de vereniging is gepland op maandag 11 mei 2020. Deze vergadering gaat in… Meer >
 
Beste TRR leden, Zoals waarschijnlijk iedereen wel heeft meegekregen is er i.v.m. het coronavirus door de regering bepaald dat de… Meer >
 
Beste TRR leden, In verband met het coronavirus is er besloten om de trainingen van de TRR tenminste t/m 1 april niet door te laten… Meer >
 
Het zal niemand ontgaan zijn dat Noord Brabant een van de regio's is waar de besmetting van het corona virus het grootst is. Omdat… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl
Al ingeschreven voor de Kruikenloop? Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
31-03-2019 Meer >
 
31-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
03-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >
 
30-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
30-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
09-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-02-2018 Meer >
 
28-02-2018 Meer >
 
28-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
04-10-2017 Meer >
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-11-2016 Meer >
 
30-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
08-11-2016 Meer >
 
 
 
 
30-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-03-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
01-03-2016 Meer >
 
 
01-03-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
28-05-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven