Nieuwsarchief

Er zijn heel wat berichten in het archief geplaatst. Deze zijn niet meer zo actueel, maar wel leuk om nog eens terug te lezen.

Blader er maar eens door, of zoek op een bepaalde periode. Lees ze.
Filter overzicht

Team van GGz Breburg doet mee aan driedaagse hardloopestafette tegen stigmatisering

13 juli 2017 door Stan de Laat
www.tilburgroadrunners.nl
Ieder jaar wordt in september de zogeheten Socialrun gehouden: een 48 uur durende non-stop hardloopestafette over een afstand van 555 kilometer, met start en finish in de buurt van Utrecht. Het doel is om sponsorgelden binnen te halen voor projecten tegen stigmatisering in de GGz. Net als vorig jaar doet ook dit jaar een team mee van medewerkers en cliënten van GGz Breburg (een ggz-instelling in de regio Tilburg-Breda). Zelf doe ik evenals vorig jaar mee als loper. Hieronder een korte terugblik op editie 2016 en een vooruitblik naar de editie van dit jaar.
 

Sportieve teamprestatie

De Socialrun is een sportieve teamprestatie, onder het motto 'meedoen is winnen!' Elk deelnemend team aan deze estafette bestaat uit (ex-)cliënten, medewerkers en familieleden. Verder is elk team onderverdeeld in twee subteams. Als het ene subteam onderweg is, kan het andere subteam even rusten en wat eten (en vice versa). Binnen elk subteam loopt elke loper om beurten 2 kilometer, waarna hij/zij wordt afgelost door een teamgenoot. Zo gaat het alsmaar door in carrouselvorm, zodat iedere loper om de 10 kilometer aan de beurt komt totdat het andere subteam het stokje overneemt. Bij alle deelnemende teams kan elke gelopen kilometer worden gesponsord. (Klik hier als je in detail de gehele route wilt bekijken).
 

Ervaringen tijdens editie 2016

In 2016 liep ons team van GGz Breburg voor het eerst mee met de Socialrun. Voor ieder teamlid was het een heel nieuwe ervaring: hoe zou het allemaal in de praktijk gaan verlopen? Gelukkig had ons team goede organisatoren, die alles tot in de puntjes hadden voorbereid en ook een helder draaiboek hadden opgesteld. Toch gingen er onvermijdelijk wat dingen mis. Zo bleek net een dag van tevoren dat een van onze busjes was afgekeurd, waardoor we op het laatste moment nog elders een busje moesten huren. Gelukkig is dat allemaal nog goed gekomen. Verder verliepen de aflossingen van het ene door het andere subteam redelijk goed – op de laatste aflossing na. Door materiaalpech moest toen het ene subteam een tijdje op het andere subteam wachten. Verder viel een van de fietsers door ziekte uit. Maar uiteindelijk kon dat binnen het team goed worden opgevangen en kwam het team halverwege de middag juichend over de finish in Bunnik.
Over het weer (bij dit soort evenementen altijd een onzekere factor) hadden we weinig te klagen. Het laatste weekend van september vorig jaar was het perfect nazomerweer, wat het lopen erg veraangenaamde: een vriendelijk zonnetje met een aangename temperatuur. En doordat het zonnig en droog was, konden we gewoon buiten in de open hemel slapen op veldbedjes en hadden we geen gedoe met natte kleren en andere spullen.
Door het zachte en rustige weer bleek zelfs de gevreesde Afsluitdijk met zijn 32 kilometer in de open hemel uiteindelijk een eitje: zonder harde wind of striemende regen en met een aangenaam temperatuurtje was het goed te doen. Een van de lopers zei na afloop zelfs dat die Afsluitdijk bijna tegenviel...
Voor een impressie van het team van GGz Breburg tijdens Socialrun 2016 kun je kijken bij dit filmpje. Zie verder de foto's.
 

Gezamenlijke start van het team in Bunnik
   
Aflossing ergens onderweg

 

Duit in het zakje

Dit jaar vindt de Socialrun plaats van vrijdag 22 september t/m zondag 24 september. Hoewel dat pas over een paar maanden is, is het team van GGz Breburg al vanaf januari bezig met de voorbereidingen. Dit jaar omvat dit team tien lopers (waaronder ondergetekende, tevens lid van de Tilburg Road Runners) en daarnaast vier chauffeurs, vier fietsers en negen mensen voor ondersteunende werkzaamheden (zoals coördinatoren, koks en een fysiotherapeut). En natuurlijk ontbreekt ook ditmaal onze mascotte Rocky niet!
Voor niets gaat echter de zon op. Daarom zoekt het team van GGz Breburg via tal van kanalen (waaronder dit blad) naar potentiële sponsors. Misschien willen ook leden van de Tilburg Road Runners (die zoals bekend uitdagingen zelf ook niet uit de weg gaan!) een duit in het zakje doen.
Meer informatie over het team van GGz Breburg vind je via deze link. Op deze pagina vind je een link (de rode knop 'Sponsor dit team'), waarmee je het team van GGz Breburg financieel kunt sponsoren. Elke gesponsorde kilometer gaat naar Samen Sterk zonder Stigma.
Overigens bestaat ook de mogelijkheid om met je eigen bedrijf te sponsoren. In dat geval kun je een mail sturen naar socialrun@ggzbreburg.nl.
 

Ook 's nachts werd er gelopen, dus goede verlichting was essentieel!
   
Huldiging in Bunnik nadat het gehele team gefinisht was

Wat gebeurt er met het sponsorgeld?

Samen Sterk zonder Stigma (de organisatie achter de Socialrun) gebruikt het sponsorgeld voor projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. Van het geld van afgelopen jaar werden onder meer de volgende twee projecten opgestart:
1. WASTE (afkorting van 'Werk Aan Stigma Tegen Exclusie). Dit project wil de afstand van kwetsbare burgers tot de arbeidsmarkt verkleinen en (via contacten met potentiële werkgevers) hun kans op een reguliere baan vergroten. Zie ook deze link.
2. Anti Stigma Café. Een van de lopers bij het team van GGz Breburg is psychiater Jeroen Kloet. Met de opbrengst van de sponsorgelden kon hij een eigen idee realiseren: het Anti Stigma Café. In de ambiance van een bruin café worden ervaringen uitgewisseld op het gebied van psychische kwetsbaarheid, stigma en zelfstigma. Ook wordt gekeken wat er al dan niet heeft geholpen bij je herstel. Bij elke sessie geeft gastheer Jeroen eerst een presentatie over zijn eigen psychische kwetsbaarheid. Na de pauze volgen er interviews met een cliënt en met een hulpverlener. Zie deze link voor meer informatie.

Wil jij financieel bijdragen aan het welslagen van de komende Socialrun, geef het team van GGz Breburg dan een duwtje in de rug met een vrijwillige kilometerdonatie (zie boven).

Stan de Laat (zelf ook lid van Tilburg Road Runners)

Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
Algemene Ledenvergadering De Algemene Ledenvergadering van de vereniging is gepland op maandag 11 mei 2020. Deze vergadering gaat in… Meer >
 
Beste TRR leden, Zoals waarschijnlijk iedereen wel heeft meegekregen is er i.v.m. het coronavirus door de regering bepaald dat de… Meer >
 
Beste TRR leden, In verband met het coronavirus is er besloten om de trainingen van de TRR tenminste t/m 1 april niet door te laten… Meer >
 
Het zal niemand ontgaan zijn dat Noord Brabant een van de regio's is waar de besmetting van het corona virus het grootst is. Omdat… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl
Al ingeschreven voor de Kruikenloop? Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
31-03-2019 Meer >
 
31-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
03-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >
 
30-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
30-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
09-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-02-2018 Meer >
 
28-02-2018 Meer >
 
28-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
04-10-2017 Meer >
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-11-2016 Meer >
 
30-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
08-11-2016 Meer >
 
 
 
 
30-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-03-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
01-03-2016 Meer >
 
 
01-03-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
28-05-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven