Nieuwsarchief

Er zijn heel wat berichten in het archief geplaatst. Deze zijn niet meer zo actueel, maar wel leuk om nog eens terug te lezen.

Blader er maar eens door, of zoek op een bepaalde periode. Lees ze.
Filter overzicht

Challenge Peguera Mallorca

31 oktober 2017 door Monique Haans
www.tilburgroadrunners.nl

Op 14 oktober stond ik aan de start van de 3e halve triathlon van dit jaar. Een lang jaar wat begon met marathon Tilburg onder tropische omstandigheden en zo eindigde het ook met deze wedstrijd.
Toen Frank en ik de filmpjes zagen van deze wedstrijd waren we eigenlijk al verkocht. Wat een prachtige locatie om een triathlon te doen. Kristalhelder water, uitdagend fietsparcours met de nodige klimmetjes en lopen langs het strand.

Op woensdag komen we aan en kan ik voor de eerste keer in mijn leven ervaren hoe het is om in zee te zwemmen. Ik zie hier erg tegenop maar als ik in het heldere water lig en de vissen onder mij door zie zwemmen ben ik erg onder de indruk en vergeet de vieze smaak van het zoute water. Gelukkig maar want ik zie altijd erg op tegen het zwemonderdeel.

Mallorca
Op donderdag gaan we de huurfietsen ophalen en het fietsparcours verkennen. Ook hier weer genieten van de prachtige omgeving en het schitterende zonnige weer. Na het fietsen lopen we een deel van het parcours, ook weer super gaaf, langs het strand en drukke winkelstraat. Onderweg worden we al aangemoedigd door de speaker van het evenement en komen we Joe Skipper tegen, de Europese kampioen lange afstand 2017. Daarna halen we de startnummers op en ontmoeten Sofie Goos, een hele sympathieke Belgische pro atlete.


Vrijdag zwemmen we nog eens in zee, gaan naar de briefing en pastaparty. Daarna gaan we de fietsen en wisseltassen wegbrengen. Tussendoor rusten we wat bij het mooie zwembad van het hotel.
Wedstrijddag! Toch wel zenuwachtiger dan normaal, start vanaf het strand, rennen in de zee, zo lang mogelijk uitstellen kopje onder gaan. Gelukkig blijf ik kalm en probeer rustig in mijn slag te komen. Het gaat lekker alleen oriënteren is moeilijk. Ik probeer achter wat voeten aan te zwemmen maar dat valt nog niet mee. Dan komen de boeien gelukkig in zicht, het gaat nog steeds goed. De terugweg gaat moeizamer, ben echt de weg kwijt. Voor mijn gevoel moet ik steeds bijsturen, waar moet ik heen? En dan eindelijk weer zand onder mijn voeten. Na 44 minuten (sorry Ad) kom ik uit het water op positie 664 en heb 300 meter teveel gezwommen!

De wissel gaat goed, ben altijd blij als ik kan gaan fietsen. Het gaat meteen lekker, haal veel fietsers in, en voor mijn gevoel nog steeds met de rem erop. De eerste 20 zijn zwaar, voornamelijk omhoog, veel vals plat. Er zit een heen en weer stuk in en daar kom ik Frank tegen. Na het keerpunt heerlijk naar beneden. Op twee wat scherpere bochten na, kun je hier echt gas geven. Op naar de tweede ronde. De tweede ronde gaat ook nog steeds goed, ik moet nu wel wat meer mijn best doen om het tempo vast te houden maar ik hoef niet te forceren. Na 3.13 uur fietsen lig ik op positie 551 en ben ik 113 plaatsen gestegen.

Het lopen gaat meteen best wel lekker. Dan zie ik Mike langs de kant staan, hij heeft een klapband gehad en is uitgevallen. Meteen daarna zie ik Frank die al richting de tweede ronde gaat. Het parcours gaat op en af, niet steil, maar je voelt het goed. Het stuk langs het strand is vol in de zon, maar door de enorme hoeveelheid water die aangereikt wordt, kan ik me goed koelen en raak ik niet oververhit. Ik geniet van de stukken heen en weer, ik haal veel mensen in en ik heb het geen moment moeilijk. Bij de drankposten is het een kwestie van waterflesje aanpakken, over mijn hoofd leeggooien, wat iso drinken en sponzen pakken. Elke ronde trakteer ik mezelf op een gummetje. Na 2 uur lopen kom ik over de finish, in 6 uur en 8 minuten op positie 479, 6e dame 50+ en ben ik weer 72 plaatsen gestegen.
Wat een prachtige afsluiter van triathlonseizoen 2017, racing in paradise.
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
Algemene Ledenvergadering De Algemene Ledenvergadering van de vereniging is gepland op maandag 11 mei 2020. Deze vergadering gaat in… Meer >
 
Beste TRR leden, Zoals waarschijnlijk iedereen wel heeft meegekregen is er i.v.m. het coronavirus door de regering bepaald dat de… Meer >
 
Beste TRR leden, In verband met het coronavirus is er besloten om de trainingen van de TRR tenminste t/m 1 april niet door te laten… Meer >
 
Het zal niemand ontgaan zijn dat Noord Brabant een van de regio's is waar de besmetting van het corona virus het grootst is. Omdat… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl
Al ingeschreven voor de Kruikenloop? Meer >
 
 
 
 
01-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
29-10-2019 Meer >
 
29-10-2019 Meer >
 
 
23-10-2019 Meer >
 
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2019 Meer >
 
 
 
 
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven