Nieuws

Frank's beleving Trumer Triathlon 23-07-2017

30 juli 2017 door Frank van Laere
www.tilburgroadrunners.nl
Dit jaar besloten om het iets rustiger aan te doen, dus geen hele triathlon op het programma. Maar je wilt toch wel een kleine uitdaging dus gekozen voor drie halve triathlons; 23/7 Trumer Triathlon in Oostenrijk, 3/9 triathlon Gerardmer in Frankrijk en op 14/10 challenge Peguera op Mallorca.
 

De dagen voor de wedstrijd

Met de caravan stonden we op een ideale plaats, naast de zwemstart en 300 meter van de wisselzone, beter kon gewoon niet! Iedere dag lekker zwemmen in het meer en het fietsparcours kenden we na vier trainingsrondjes uit ons hoofd, het was bijna 30 km lang en er zaten nog al wat hoogtemeters en steile afdalingen in.  De organisatie organiseerde ook een verkenningsloop en daar hebben we natuurlijk ook aan meegedaan, wat viel dat tegen de eerste 2.5 van het 5 km lange rondje ging omhoog!
Het zwemwater was de hele week rond de 25 graden dus een wetsuit was niet toegestaan. Pech want ik ben toch al geen goede zwemmer.
Na een week met mooi weer waren de voorspellingen voor zondag slecht, het zou in de ochtend al gaan regenen en met al die steile afdalingen zou het een gevaarlijk fietsparcours worden. De nacht voor de wedstrijd was het noodweer met veel wind en regen, dus niet lekker geslapen.
 

Raceday

Vroeg opgestaan en na een ontbijt van havermout met honing, banaan en een bidon carboloader de fietsen naar de wisselzone gebracht. Het was inmiddels drooggeworden. En wat stond er op het mededelingenbord: watertemperatuur 23 graden, wetsuit toegestaan! Door de harde wind en regen was de watertemperatuur gelukkig gezakt, wat een geluk!
 

1.9 km zwemmen

Wetsuit aangedaan en naar de zwemstart, even inzwemmen en ik mocht in de derde wave om 9:10 starten. Kleine groep dus weinig hoeven te vechten, na 750 was er een landgang. Het ging lekker maar ik schrok van mijn langzame tijd (43:49) toen ik uit het water kwam. Achteraf bleek het zwemparcours ongeveer 200m langer te zijn, dus het viel nog mee.

88.5 km fietsen 

Het was 350 meter lopen naar de wisselzone, daar aangekomen kon ik mijn fiets niet vinden, goed vloeken dus, mijn nieuwe fiets zat waarschijnlijk nog niet goed genoeg in mijn geheugen.
Heel behouden de eerste ronde gefietst want 1.200 hoogtemeters moesten overwonnen worden. Wat fietst mijn nieuwe Quintana Roo triathlonfiets toch fijn en wat een genot dat elektrisch schakelen! Ik heb vele deelnemers ingehaald en de tweede en derde ronden vlogen voorbij en gelukkig nog steeds geen regen! Heel tevreden met mijn gemiddelde van 31 km/uur stapte ik na 2 uur 51 van mijn fiets.
 

21.1 km lopen

De tweede wissel ging gelukkig sneller. Het was inmiddels lekker broeierig warm (28 gr) geworden. Dorstig weer en in mijn drankplan stond bij iedere post 250 ml sportdrank en 125 ml water drinken, dus daar iedere keer rustig de tijd voor genomen. Het lopen ging eigenlijk best lekker, ik had in de trainingsperiode een voetblessure opgelopen maar tijdens de wedstrijd weinig last van. De stijgingsmeters werden wel steeds zwaarder maar ik heb gelukkig niet hoeven te wandelen, maar wat kunnen ze hier hard lopen ik werd alleen maar ingehaald! In mijn laatste ronde zag ik gelukkig Monique in de verte lopen, dat gaf een goed gevoel, ook zij is heelhuids van de fiets gestapt! De laatste ronde is altijd heerlijk lopen, bij ieder punt kun je zeggen dat is de laatste keer. Nog even door de plaatselijke bierbrouwerij en ook ik mocht na 2:08 uur lopen onder de finishboog door.

5:51 uur heb ik genoten van deze prachtige en zeer goed georganiseerde Trumer Triathlon!
Nu doortrainen naar de volgende uitdaging: triathlon Gerardmer.

Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
www.tilburgroadrunners.nl

Contributie 2018

20 februari 2018
In de loop van deze week zal de incasso plaatsvinden van de contributie voor 2018. Het identificatienummer van Tilburg Road Runners… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl
SCHOORL - Elf TRR-leden waren afwezig bij onze Kruikenloop maar deden mee aan het NK 10 km over de weg in Schoorl. Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl
KRUIKENSTAD - Al 32 jaar lopen vele hardlopers prachtig uitgedost de Kruikenloop, georganiseerd door de Tilburg Road Runners en VV… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl

Uitslag regio13 crosscircuit

05 februari 2018
Dit seizoen hebben de Tilburg Road Runners de derde plaats gehaald in het verenigingsklassement senioren/masters. Ook individueel zijn… Meer >
 

Paastraining 31 maart

04 februari 2018
De paastraining 2018 is dit jaar op zaterdag 31 maart in de Warande. Zoals jullie gewend zijn, wordt na afloop van de training… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-10-2017 Meer >
 
 
 
 
04-10-2017 Meer >
 
01-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-03-2017 Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Adverteren
Terug naar boven