Nieuws

Ik geef de muis door aan... Astrid de Wild

01 juni 2018 door Astrid de Wild
www.tilburgroadrunners.nl
Naam: Astrid de Wild
Woonplaats: Tilburg
Beroep of opleiding: Docent wiskunde

Sinds wanneer ben je lid van TRR en hoe ben je in aanraking gekomen met onze vereniging?
Ik ben lid sinds januari 2004, ik heb eerst start-to-run gedaan en daardoor TRR leren kennen. Mijn eerste training op de baan was tijdens de verjaardag van Peter Conemans, die training zal ik nooit vergeten. Hij werd door de lopers in het zonnetje gezet, en ik wist meteen dat TRR meer was dan alleen een hardloopvereniging.

In welke loopgroep train je?
Ik liep op zaterdag in de groep die eerst getraind werd door Hans Markus, daarna Kees Loose en nu Marco Poortier. Omdat ik ziek geweest ben en nu weer aan het herstellen, loop ik nu bij Els en Joost.

Waar moet volgens jou een goede trainer aan voldoen?
Voor mij vind ik het belangrijk dat een trainer naar de groep kijkt. Wat hebben de lopers nodig? De ene wil sneller worden, terwijl de ander juist voor de gezelligheid komt. De trainer mag het vertrouwen hebben dat de loper weet wat hij kan/doet. Een praatje met de loper is belangrijk, en zo dus ook de stimulans om de loper net over z’n eigen grens heen te krijgen. De TRR-trainers kunnen dit allemaal erg goed. :-)

Heb je zelf een trainingsrondje dat je andere leden kunt aanraden?
Ik vind het heerlijk om in de Warande te lopen, gewoon kris-kras en soms met een uitstapje naar het wandelbos, afhankelijk van het aantal kilometers wat ik wil lopen. Ook de rode route in de LDD vanuit de Rustende Jager loop ik graag.

Wat is je favoriete loopwedstrijd en waarom?
De TTM is gewoon superleuk omdat het in Tilburg is, de 10EM loopt bijna bij mij door de straat. Al die bekende mensen en bandjes langs de kant geeft mij heel veel loop-plezier. Ook is het erg leuk om alle andere TRR-lopers aan te moedigen die een andere afstand lopen.
Ook bij de kruikenloop is de sfeer het allerbelangrijkste, ik ben echt een loper voor m’n lol en ontspanning.
Aan de bosloop heb ik ook jaren meegedaan, de laatste tijd ietsje minder helaas. De foto is genomen tijdens de 300e bosloop, dus pas geleden.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Op mijn halve marathon in Tilburg van vorig jaar (2017). Het was heet, maar we hebben hem uitgelopen zonder te wandelen. Het was mijn eerste halve marathon, en mede hierdoor heb ik mijn medische traject afgelopen jaar goed kunnen doorstaan.
En op mijn bosloop van 2,5km afgelopen april, dat ik die afstand weer aan één stuk kon lopen, dat gaf een enorm goed gevoel.

Heb je wel eens blessures gehad en hoe ging je daar mee om?
Van hardlopen heb ik gelukkig nog nooit blessures gehad. Mijn motto is vooral: als ik maar kan blijven kletsen tijdens het hardlopen, dan weet ik zeker dat ik niet te hard loop en dus geen blessures krijg. :-)

Waar zou je nog eens goed voor willen gaan trainen?
Ik zou de marathon van New York wel een keertje willen lopen….
Maar waarschijnlijk blijft dat voorlopig nog een droom. Op dit moment ben ik al blij als ik de komende TTM de 10km (of heeeeel misschien de 10EM) kan lopen, daar zal ik dan al genoeg voor moeten trainen.

Welke vaste rituelen heb je voor een wedstrijd?
Ik leg de avond ervoor alles al klaar en speld de startnummers dan op het T-shirt. Vaak ben ik eerder op de dag van een wedstrijd al aan het kijken bij de jeugd, dat hoort er ook bij, dan zit ik al helemaal in de juiste hardloopsfeer.

Welke andere hobby's heb je naast het lopen?
Ik hou ook van wandelen, fotograferen, musea bezoeken, koken, lekker eten, lachen en bewegen met mijn zoontje Rik.

Ik geef de muis door aan...
Marjolein Rombouts
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
www.tilburgroadrunners.nl
In de Ledenvergadering van november 2017 is een nieuwe koers door de vereniging vastgesteld. Op basis van de nieuwe koers is er een… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl

Sportdag

30 september 2018
Vandaag hebben we onze jaarlijkse sportdag gehouden. De inschrijvingen verliepen nog al stroef in het begin. De eerste dagen na de… Meer >
 

Wedstrijdnieuws

30 september 2018
Na een lange zomer wordt het nu toch wel echt herfst en dat betekent de start van het cross seizoen. De eerste wedstrijd in de PR… Meer >
 

Van de bestuurstafel

29 september 2018
  Rabobank Clubkascampagne De Tilburg RoadRunners heeft zich dit jaar opnieuw ingeschreven voor deze campagne. Veel… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl
Trainer Rien van Oirschot heeft, als kind, 25 jaar in de Kampina gewoond en kent dit natuurgebied al geen ander. Op zondag 28 oktober… Meer >
 
 
09-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-02-2018 Meer >
 
28-02-2018 Meer >
 
28-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-10-2017 Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Adverteren
Terug naar boven