Nieuws

In memoriam: Peter Conemans

19 juni 2018 door Ad van Hest
www.tilburgroadrunners.nl


Peter was TRR!
‘Vrijheid Blijheid’ stond op zijn voorhoofd geschreven en zat ook in zijn hart.


Peter kon zijn lopers tot het bot motiveren.
Peter noemde iedereen bij naam die bij hem trainden.
Peter was een Limburgse-Brabander, woonde lange tijd in Tilburg-Noord samen met zijn steun en toeverlaat Rietje, waarvan Peter veel te vroeg afscheid moest nemen. Peter werkte lange tijd bij het voormalige Lips in Drunen en was zoals zoveel langeafstandlopers begin jaren tachtig lid van Veteranen Nederland. Toen echter Tilburg Road Runners was opgericht maakte hij al snel de overstap naar TRR en was één van de eerste leden die een opleiding volgden als trainer. Als trainer/coach ontwikkelde Peter zich als een groeibriljant. Nagenoeg elke loper wilde bij Peter aanschuiven. Peter had geen geluidsinstallatie nodig, of het nu in het bos was, in het veld of op de atletiekbaan de groep van Peter kon je niet missen. Zijn gedrevenheid en passie bracht hij op een bijzonder persoonlijke manier over op zijn (!) lopers. Peter werd op handen gedragen. Dat bleek ook wel bij zijn ere-afscheid als TRR-trainer in 2015. Natuurlijk miste Peter na zijn afscheid de TRR-loopgroepen, maar samen met partner Lies zorgde Peter dat hun dagen aan de Hopliedenkade goed ingevuld werden. Er was altijd wat te doen.
Na een kort ziekbed van Lies stond Peter er enkele weken geleden plotseling alleen voor. Peter had al heel wat hindernissen in zijn leven overwonnen maar deze was ook voor Peter te hoog. Peter werd opgenomen in het ziekenhuis en is maandag 18 juni overleden.
Heel wat TRR-leden zullen heel veel goede herinneringen aan Peter hebben. En voor degenen die hem niet of nauwelijks hebben gekend; vraag eens na en wellicht dat je iets meekrijgt van de inspiratie die Peter bij zich droeg. Waar hij binnen TRR voor stond: “Vrijheid Blijheid’. Peter hield niet van zeurpieten en nietsnutten, was recht door zee maar wel met een zachte G, en al klonk zijn stem nog zo hard, zijn boodschap kwam altijd zacht bij je binnen.
Peter je was een voorbeeld, niet alleen voor TRR maar ook daarbuiten.
Het was bijzonder en fijn om je al die tijd bij ons (TRR) te hebben.
‘Op een bepaald moment...’


Op donderdag 21 juni van 19:00 tot 19:30 uur kun je van Peter afscheid nemen in uitvaartcentrum Bijnen, Brucknerlaan 20 Tilburg.
De crematie vindt plaats op vrijdag 22 juni om 9:45 uur in crematorium Tilburg, aula ll -Atrium-, Karel Boddenweg 5 Tilburg.
Plaats een reactie

Reactie op

*
*
Stan de Laat 22 juni 2018 19:27
Tot mijn grote schrik vernam ik zojuist (via een bericht in de Tilburgse Koerier) van het overlijden van oud-trainer Peter Conemans. En nu lees ik hier op de website dat vanochtend zijn crematie al is geweest.
Aan Peter als trainer bewaar ik zeer positieve herinneringen. Peter wist op een positieve en humoristische manier het beste uit je te halen. Daardoor was ook ik altijd graag bereid om nog een extra tandje bij te zetten.
Het moet voor hem een hard gelag zijn geweest dat hij een paar jaar terug vanwege zijn gezondheid moest stoppen als trainer. En nog zwaarder toen onlangs ook nog Lies overleed.
Peter was voor mij (de andere trainers niet te na gesproken) de beste trainer die ik ooit gehad heb. Ik zal voor hem in stilte een kaarsje opsteken.
Peter, rust zacht. Ook ik zal je niet vergeten.

 
Spelregels om weer veilig samen te sporten   Informatie voor sporters   Blijf thuis, als je verkouden of… Meer >
 
Hervatten van de trainingen. Het kabinet heeft de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus weer versoepeld. Daardoor zijn er… Meer >
 
Naam           : Judith Pouw Woonplaats : Tilburg Beroep         : Haptotherapeut en… Meer >
 
Naam           : Mirjam Smit Woonplaats : Tilburg Beroep         : Grafische… Meer >
 

Bootcamptrainingen

01 april 2020
Tijdelijk geen Bootcamptrainingen meer bij TRR De bootcamptrainingen werden tot voor kort binnen de TRR verzorgd door Marco Poortier.… Meer >
 
 
01-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
29-10-2019 Meer >
 
29-10-2019 Meer >
 
 
23-10-2019 Meer >
 
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
31-05-2019 Meer >
 
31-05-2019 Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven