Nieuws

Ik geef de muis door aan... Marjolein Rombouts

01 september 2018 door Marjolein Rombouts
www.tilburgroadrunners.nl
Naam: Marjolein Rombouts
Woonplaats: Tilburg
Beroep of opleiding: Beleidsmedewerker Onderwijs & Kwaliteitszorg

Sinds wanneer ben je lid van TRR en hoe ben je in aanraking gekomen met onze vereniging?
In 2005 vond ik dat ik echt moest gaan bewegen en een vriendin raadde me aan met Start to Run mee te doen. De start was in februari, het was koud, het hagelde en ik kon nog geen minuutje rennen. Peter Conemans was de ideale trainer/coach voor een beginner zoals ik. Toen ik ‘hard’lopen in mijn hoofd verving door ‘lang’lopen begon ik er plezier in te krijgen. Na Start to Run ben ik lid geworden van de Road Runners. Ik ben een ‘sociale’ loper en heb een groep nodig om te blijven sporten. Snel zal ik nooit worden maar ik probeer nog steeds altijd mijn programma af te maken.

In welke loopgroep train je?
Op dinsdag ga ik altijd naar de baantraining en loop dan in de groep van Hans Markus. Op zaterdag loop ik in de groep van Els en Joost. Ik vind de afwisseling van ondergrond, inhoud en trainers ideaal!

Waar moet volgens jou een goede trainer aan voldoen?
Een trainer moet zijn groep leuk vinden. Ik denk dat een ambitieuze trainer, een trainer die als primair doel heeft zijn lopers sneller te maken, geen plezier beleeft aan mijn zaterdaggroep. Het komt regelmatig voor dat we met z’n allen door de uitleg van de trainers kletsen. Daar kunnen Els en Joost heel goed mee om gaan. Er zijn veel redenen om hard te lopen, ieder heeft zijn eigen ambitie en soms is dat simpelweg bewegen en gezond blijven. Het is fijn dat er verschillende loopgroepen zijn zodat er voor iedereen wel een fijne groepstrainer is.

Heb je zelf een trainingsrondje dat je andere leden kunt aanraden?
Ik houd erg van crossen en loop in de winterperiode waar mogelijk een crosswedstrijdje van het 013-circuit. De laatste jaren vind ik de Blauwe Meer Cross het leukste parcours hebben. Tijdens trainingen ben ik dan ook verzot op rondjes ‘Berenkuil’! Ook een rondje vanaf ‘de Rustende Jager’ vind ik heerlijk. De foto bij dit stukje is er dan ook eentje van een cross.

Wat is je favoriete loopwedstrijd en waarom?
De Maresiacross; ik kom altijd helemaal kapot over de finish maar word beloond met een grote zak kruidnoten die ik vervolgens in mijn eentje helemaal leegeet die middag.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Vorig jaar heb ik voor het eerst een 1/8 triatlon gedaan: 500m zwemmen, 20km fietsen en daarna nog 5km lopen. Ik had er niet speciaal voor getraind en reed op een geleende fiets van Monique Haans. Doodop kwam ik over de finish maar wat was ik trots op mezelf; ik geef nogal snel op, ben geen echte doorzetter en dit had ik toch maar mooi volbracht! Een maand later kocht ik een racefiets en dit jaar heb ik zelfs 2 1/8 triatlonnetjes gedaan. Maar 5 km lopen nadat je gezwommen en gefietst hebt is wel een dingetje… :)

Heb je wel eens blessures gehad en hoe ging je daar mee om?
Ik heb moeilijke voeten en heb daarvoor zolen en aanpassingen. Echt pijnvrij loop ik nooit maar dat noem ik zelf geen blessures, eerder ongemakken. Een echte blessure van het hardlopen heb ik nog nooit gehad. 

Waar zou je nog eens goed voor willen gaan trainen?
Ik vind bewegen fijn, ben nergens goed in maar vind alles leuk. Ik ben er van overtuigd dat de afwisseling van lopen, fietsen, zwemmen, skaten, schaatsen, roeien, enz er voor zorgt dat ik niets overbelast. Daarom heb ik geen drang om ergens goed voor te willen trainen; het zou betekenen dat ik andere dingen niet meer zou kunnen doen.

Welke vaste rituelen heb je voor een wedstrijd?
Ik heb niet echt rituelen maar ben wel heel graag ruim op tijd voor een evenement. Ik heb die tijd ook hard nodig omdat ik van de zenuwen altijd een aantal keren moet plassen. 

Welke andere hobby's heb je naast het lopen?
Ik loop, fiets, skate en zwem. Ik heb een enorme boekenkast en houd van lezen. Ik knutsel graag en werk heel graag in mijn tuin. En natuurlijk ben ik dol op allerlei taartjes bakken!

Ik geef de muis door aan...
Jose Boeije 
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
De vooruitzichten zijn erg mooi, maar helaas te warm om de training van a.s. dinsdag door te laten gaan. Aangezien er een temperatuur… Meer >
 
In de vakantieperiode zullen er geen trainingen in de Drunense Duinen plaats vinden, dit in verband met de warmte en de TTM. Dus in de… Meer >
 
www.tilburgroadrunners.nl

Jeugdkamp 2019

31 mei 2019
In het weekend van 17-18-19 mei zijn we met 25 jeugdleden weer op kamp geweest naar Biezenmortel. We verbleven op het terrein van… Meer >
 

Wedstrijdnieuws

31 mei 2019
De volgende wedstrijd waarvoor veel punten zijn te verdienen voor onze PR-Competitie is de Galgenloop in Berkel-Enschot op… Meer >
 
Naam: Karin Blom Woonplaats: Tilburg Beroep of opleiding: Docent voortgezet onderwijs Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
31-03-2019 Meer >
 
31-03-2019 Meer >
 
 
 
 
03-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >
 
30-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
30-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
09-09-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven