Nieuws

Ik geef de muis door aan... Joris Sauvé

01 januari 2019 door Joris Sauvé
www.tilburgroadrunners.nl
Naam: Joris Sauvé
Woonplaats: Tilburg
Beroep of opleiding: Jr. projectadviseur brandveiligheid 

Sinds wanneer ben je lid van TRR en hoe ben je in aanraking gekomen met onze vereniging?
Sinds 2011 ben ik lid, hoe ik precies in aanraking met jullie ben gekomen weet ik niet meer, maar waarschijnlijk dat mijn moeder gewezen heeft naar Sjacomien. Sjacomien en mijn moeder kennen elkaar namelijk van de OBS de Blaak (ze brachten daar beiden hun dochter naar toe). Voordat ik in 2011 echt lid werd heb ik nog een half jaar met de baantraining meegedaan, maar om mee te mogen doen aan de barbecue ontkwam ik er toch echt niet aan om lid te worden :). Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds geen spijt van, het heeft mij leuke contacten opgeleverd die je bij veel wedstrijden weerziet.

In welke loopgroep train je?
Momenteel train ik in de snelle groep van Ad van den Berk, daarnaast ben ik het weer aan het oppakken om zelf nog een keer in de week een duurloopje te doen om de conditie te onderhouden.

Waar moet volgens jou een goede trainer aan voldoen?
Een goede trainer geeft niet alleen het trainingsprogramma door, maar hij/zij kijkt ook naar de persoon zelf om het beste in zichzelf naar boven te halen en dit ook zo lang mogelijk vast te houden. Op deze manier investeer je in de persoon en zijn of haar humeur, waardoor niet alleen de trainer, maar ook de loper een voldaan gevoel aan de training overhoudt.

Heb je zelf een trainingsrondje dat je andere leden kunt aanraden?
Zelf loop ik vaak richting de Reeshof, dit rondje kan ik veel mensen aanraden omdat er weinig stoplichten zijn en je dus onafgebroken door kunt lopen.

Wat is je favoriete loopwedstrijd en waarom?
Mijn favoriete loopwedstrijd is toch wel de galgenloop in juni. Het is een loop die bekend is in Berkel-Enschot, maar qua drukte altijd overzichtelijk is, daarnaast is het parcours ook altijd afwisselend in ondergrond en structuur, er zitten asfaltwegen, bospaden, puin-paden en hoogte verschillen in.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Dat is dan ook meteen de prestatie die ik tijdens de galgenloop heb neergezet, toen heb ik de Ten Miles in 1:10 gelopen. Dit jaar zat ik overigens weer op dat schema te lopen, waar het niet dat ik een stukje verkeerd gelopen was, waardoor dit niet meer haalbaar bleek te zijn.

Heb je wel eens blessures gehad en hoe ging je daar mee om?
Ik heb wel eens last van mijn knie gehad, gelukkig niet ernstig en bovendien was ik te eigenwijs hieraan toe te geven. We zijn toe naar de sportarts in het Tweesteden ziekenhuis geweest, zij gaven het advies met mijn been omhoog te zitten en geduld te hebben. Achteraf bleek het de schoen te zijn, in die tijd had ik nog een schoen met corrigerende onder-zool (dat stevige plekje aan de binnenkant.) Dit bleek te veel te zijn en mijn voeten werden in combinatie met de inlegzolen over-gecorrigeerd te worden. Na een bezoek aan Greg van Hest en de Podotherapeut was dit verholpen. Nu is het zo dat als ik weer last van mijn knie krijg ik weet dat de zolen moeten worden bijgesteld.

Waar zou je nog eens goed voor willen gaan trainen?
Dit jaar, (op het moment van de nieuwsbrief vorig jaar) heb ik getraind voor de halve marathon in Eindhoven, ik ben er van overtuigd dat mijn lichamelijke conditie het wel had aangekund om 1:40 te lopen. Het was jammer dat het die dag zo heet was (25 graden) dat heeft ervoor gezorgd dat ik na 7 km de pacer moest laten gaan. De overige 14 km was voor mijn gevoel dan ook een overlevingsstrijd, maar opgeven dacht ik niet aan, ik ben een doorzetter en dat wilde ik mezelf ook laten zien. Om het verhaal maar wat korter te houden voor de verandering, ik ben uit naar een nieuwe kans om te laten zien dat ik het wel kan. 

Welke vaste rituelen heb je voor een wedstrijd?
Voor een wedstrijd heb ik niet veel vaste rituele, nou ja eentje dan, ik wil altijd minimaal een uur voor het startschot aanwezig zijn, dan kan ik alles op mijn gemak doen en heb je eventuele tijdvreters ondervangen.

Welke andere hobby's heb je naast het lopen?
Naast Hardlopen speel ik ook saxofoon, momenteel niet in verenigingsverband, maar daar ben ik wel hard naar toe aan het werken. Ik merk dat ik hier veel voldoening uit kan halen en het houdt je scherp. Daarnaast fotografeer ik ook, voornamelijk tijdens vakanties, ik maak er een sport van om de foto's zo realistisch mogelijk over te laten komen en net dat beetje extra te doen voor een foto. En dan reizen natuurlijk, zo kan ik al aardig wat landen van Europa wegstrepen en in 2016 ben ik in Zuid-Afrika geweest.

Ik geef de muis door aan...
Olaf Tiggelman, omdat hij altijd belangstellend vraagt hoe het met mij gaat op het werk. Daarnaast vind ik het mooi om te horen dat hij, door zijn werk al op verschillende plekken in de wereld een trainingsrondje heeft gemaakt.
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
Spelregels om weer veilig samen te sporten   Informatie voor sporters   Blijf thuis, als je verkouden of… Meer >
 
Hervatten van de trainingen. Het kabinet heeft de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus weer versoepeld. Daardoor zijn er… Meer >
 
Naam           : Judith Pouw Woonplaats : Tilburg Beroep         : Haptotherapeut en… Meer >
 
Naam           : Mirjam Smit Woonplaats : Tilburg Beroep         : Grafische… Meer >
 

Bootcamptrainingen

01 april 2020
Tijdelijk geen Bootcamptrainingen meer bij TRR De bootcamptrainingen werden tot voor kort binnen de TRR verzorgd door Marco Poortier.… Meer >
 
 
01-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
29-10-2019 Meer >
 
29-10-2019 Meer >
 
 
23-10-2019 Meer >
 
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
31-05-2019 Meer >
 
31-05-2019 Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven