Nieuws

Ik geef de muis door aan... Corné Fijneman

01 maart 2019 door Corné Fijneman
www.tilburgroadrunners.nl
Naam: Corné Fijneman
Woonplaats: Tilburg
Beroep of opleiding: Technical support / marketing medewerker Murrelektronik BV

Sinds wanneer ben je lid van TRR en hoe ben je in aanraking gekomen met onze vereniging?
Via een kennis die lid was heb ik een keer een proeftraining gedaan en de gezelligheid onderling beviel me zo goed dat ik in 2015 lid ben geworden.

In welke loopgroep train je?
Ik train bij Ad van den Berk op zaterdagochtend en donderdagavond. De baantraining op dinsdag kan ik ivm mijn werk jammer genoeg niet halen, daarom train ik op dinsdag zelf en doe dan op zondag meestal een rustige duurloop. Ook loop ik wel eens met Eric van de Wiel in de winter op donderdag vanuit de Reeshof mee en die verzint de meest creatieve traingingen, waardoor je elke keer voor een verrassing komt te staan, een kenmerkende training is de “Frietzak”.

Waar moet volgens jou een goede trainer aan voldoen?
Een goede trainer motiveert de groep maar heeft ook oog voor de individu, hij zorgt voor afwisseling en een goede opbouw in de opvolgende trainingen. Bij Ad is dit alles goed verzorgd.

Heb je zelf een trainingsrondje dat je andere leden kunt aanraden?
Vaste trainingsrondjes worden op een gegeven moment saai dus ik probeer zoveel mogelijk te variëren. Ik loop graag in de Loonse Duinen en in Huis ter Heide, ’s-avonds als het vroeg donker is zijn mijn rondjes beperkt tot in en om de Reeshof, met de nieuwe verlichting langs het kanaal is dat vaak onderdeel van mijn looprondje.

Wat is je favoriete loopwedstrijd en waarom?
Een beetje chauvinistisch maar de Tilburg Ten Miles is elk jaar een feestje die wil je gewoon niet missen. En ik loop al mijn wedstrijden in het kenmerkende “BraboRunner” shirt.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Elke wedstrijd is er wel iets waar je trots op kan zijn, zo is het leuk om na een periode van blessures weer een goede wedstrijd te lopen, misschien niet je snelste maar gewoon lekker lopen en daarna jezelf proberen te verbeteren vanaf dat punt. Het meest trots ben ik wel op mijn PR op de Marathon van Berlijn 2014 (3:11:20) bijna alles klopte die dag. Maar een lage 3:30:00 daar doe ik het tegenwoordig ook voor.

Heb je wel eens blessures gehad en hoe ging je daar mee om?
Hardlopen en blessures zijn helaas nauw met elkaar verbonden. Ook ik heb regelmatig aan de kant gestaan wat uiteraard flink frustrerend is als je graag wilt hardlopen. Meestal was het te fanatiek trainen en te weinig rusten. Na een wat langere periode van blessures kwam ik via de fysio er uiteindelijk achter dat mijn linkse heupspieren minder ontwikkeld waren en na daar aan gewerkt te hebben loopt het momenteel als een zonnetje ?

Waar zou je nog eens goed voor willen gaan trainen?
Mijn prestatie drang is wel wat afgenomen, alles heel houden en lekker hardlopen is belangrijker geworden dan PR’s verbeteren. Misschien trainen voor een trail met veel hoogte meters, lijkt me nog wel een uitdaging maar ik loop echt beroerd heuvel op dus dat zou ik dan eerst moeten gaan trainen.

Welke vaste rituelen heb je voor een wedstrijd?
Ik eet graag tagliatelle voor een marathon / halve marathon en soms wil ik nog wel een bietensap drinken.

Welke andere hobby's heb je naast het lopen?
Ik lees graag (vaak over hardlopen) en ik heb een creatieve inslag, waardoor ik graag met Illustrator en Photoshop aan het stoeien ben. Ook maak ik graag tekstborden samen met mijn vrouw Tineke (kijk eens op de facebook pagina Creatien). Ik rij weleens over het MTB parcours in het stadsbos 013.

Ik geef de muis door aan...
Susan Meeuwis, een enthousiaste hardloopster we gaan regelmatig samen naar wedstrijden waarbij ik soms als haas mag fungeren maar met haar progressie zullen binnenkort denk ik de rollen omdraaien
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
Algemene opmerking: Voor alle trainingen geldt: kom zo kort mogelijk van tevoren naar de training en vertrek na de training… Meer >
 
Beste Leden,   Zoals eerder gemeld op deze website gaan de trainingen van de Tilburg Road Runners vanaf 2 juni weer van… Meer >
 
Naam           : Judith Pouw Woonplaats : Tilburg Beroep         : Haptotherapeut en… Meer >
 
Spelregels om weer veilig samen te sporten   Informatie voor sporters   Blijf thuis, als je verkouden of… Meer >
 
Hervatten van de trainingen. Het kabinet heeft de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus weer versoepeld. Daardoor zijn er… Meer >
 
 
 
 
01-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
29-10-2019 Meer >
 
29-10-2019 Meer >
 
 
23-10-2019 Meer >
 
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2019 Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven