Nieuws

Jeugdkamp 2019

31 mei 2019 door Judith Meuwissen
www.tilburgroadrunners.nl
In het weekend van 17-18-19 mei zijn we met 25 jeugdleden weer op kamp geweest naar Biezenmortel. We verbleven op het terrein van kampeerboerderij "de Zandkant". Een toffe locatie vlakbij de duinen en met veel buitenruimte om te spelen. Ook de geitjes en kippen trekken altijd weer veel aandacht (en als er dan toch een keer een geitje of kip ontsnapt hebben we gelukkig onze Lynn in de buurt om de beestjes weer vlotjes terug hun tuin in te krijgen :) , pfieuw!

Vrijdagavond

De vrijdagavond en - nacht zijn we begonnen met de kinderen vanaf 10 jaar. We hebben allerlei spelletjes gedaan om een beetje in vorm te komen. Toen het echt donker werd konden we door met het spel wat toch wel tot ieders favorieten behoort: lasergamen! Iedereen deed lekker fanatiek mee. Na verloop van tijd ging een deel van de groep binnen over tot een potje kaarten of andere spelletjes, maar enkele diehards hebben we om 01.00u toch maar naar binnen gehaald, omdat die anders vast de hele nacht hadden doorgespeeld.. maar morgenavond weer een kans! Eenmaal naar bed duurde het nog een poosje voordat het stil werd, maar tegen 02.00u lag iedereen wel zo'n beetje in dromenland.
 

Zaterdag

Zaterdagochtend voegden ook de jongere kinderen zich bij de groep en zijn we begonnen met een uitgebreid ontbijt. Daarna vertrokken we met zijn allen richting de duinen waar Bram de duintraining gaf. We hebben een leuke estafette gedaan, en degenen die daarna nog niet moe waren zijn nog een extra rondje gaan lopen. Je kon ook even lekker spelen. Het weer was heerlijk dus we hebben echt genoten. Tegen de middag liepen we terug en onderweg hebben we alvast wat hout gesprokkeld voor het kampvuur. Dat varieerde van kleinere takken tot halve boomstammen, sterke kids! Na de broodjes knakworst begon het middagprogramma. We hebben allerlei verschillende spellen gedaan... weleens gehoord van waterkakken? Dat moet je eens meegemaakt hebben! Iedereen deed enthousiast mee met de spellen en de middag vloog voorbij. Vlak voor de avondfriet hebben we ook nog het Havenspel gedaan, waarbij iedereen zoveel mogelijk vracht van de ene naar de andere haven moet zien te brengen zonder gepakt te worden door een zeerover of door de douane. Dat was nog een hele opgave, maar er zijn kilometers en kilometers gerend.. wat een energie! Na de avondfriet met snack even tijd om te relaxen. Het avondprogramma was het Casino. Er konden allerlei spelletjes worden gedaan waarmee muntjes gewonnen (of verloren) konden worden. Denk aan Waterpong, Spaghettirijgen, Memory, Skittles sorteren en nog veel meer. Bij de bar konden met de verdiende muntjes drankjes gehaald worden en popcorn of chips. Ook ontbrak de fotobooth niet voor het maken van een gekke foto. De avond vloog voorbij en ondertussen stond Duncan wel de sterren van de hemel te zingen natuurlijk! Dus hebben we het laatste uur van het Songfestival gauw de televisie aangezet om te puntentelling te zien.. wat was dat spannend...iedereen zat op het puntje van zijn stoel...en de zaal was te klein toen Nederland won! Wat een feestavond! Ondertussen was het kampvuur aangemaakt en werden er heerlijke marshmallows geroosterd om de avond buiten mee af te sluiten. Toen werd het toch wel echt bedtijd.. de leiding dacht dat iedereen intussen wel compleet uitgeput zou zijn, maar er werd nog tot in de kleine uurtjes gegeind en gegrapt waarna tegen 02.30u de rust dan toch wel neerdaalde. Snurk.
 

Zondag

Eenmaal weer ochtend had een aanzienlijk deel van de groep wel wat moeite om wakker te worden.. dus we zijn rustig opgestaan en hebben weer lekker ontbeten. Daarna werden de spulletjes weer langzaamaan ingepakt en hebben we de rest van de ochtend nog even lekker buiten gespeeld en gevoetbald. Tegen het eind van de ochtend werden alle kinderen weer opgehaald en was het kamp voorbij.

Jongens en meisjes, wat hebben we toch een hoop plezier met elkaar beleefd! Jullie waren een fantastische groep en wat zorgden jullie voor een gezellige onderlinge sfeer. Petje af! Jullie hebben de zondagmiddag vast nodig gehad om weer een beetje op sterkte te komen, in ieder geval gold dat wel voor de leiding haha! Maar wij hebben heel erg van jullie allemaal genoten en kijken alweer uit naar de volgende editie.
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
Naam            : Ardie Gijsbers Woonplaats   : Tilburg Beroep      … Meer >
 
Algemene opmerking: Voor alle trainingen geldt: kom zo kort mogelijk van tevoren naar de training en vertrek na de training… Meer >
 
Naam           : Judith Pouw Woonplaats : Tilburg Beroep         : Haptotherapeut en… Meer >
 
Beste Leden,   Zoals eerder gemeld op deze website gaan de trainingen van de Tilburg Road Runners vanaf 2 juni weer van… Meer >
 
Spelregels om weer veilig samen te sporten   Informatie voor sporters   Blijf thuis, als je verkouden of… Meer >
 
 
 
 
 
01-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-02-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
01-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
29-10-2019 Meer >
 
29-10-2019 Meer >
 
 
23-10-2019 Meer >
 
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
29-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-07-2019 Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven