Carnavalszaterdag, 11.11 uur

De 33e Kruikenloop, zaterdag 2 maart 2019, start zoals elk jaar exact om 11.11 uur en is voor veel lopers ook de start van het carnaval in Tilburg. De loop is al jaren een vaste en bekende traditie in onze Kruikenstad, vaak als tussenstop onderweg naar D’n Inhaol van onze Stadsprins. De organisatie is vanaf het prille begin in handen van Tilburg Road Runners en SARTO. Was de hoofdwedstrijd bij het ontstaan in 1986 nog een 20 kilometer wedstrijd, later werd deze afstand teruggebracht naar een officiële 15 kilometer wegwedstrijd.
 
De Kruikenloop is een wedstrijdloop van de Atletiekunie en maakt deel uit van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. De wedstrijdloop wordt gehouden over 15 km. Daarnaast zijn er trimlopen over 5 km, 10 km en 15 km en een jeugdloop over 1.111m.
 

Kruikenloop 2016 best verkleed

Prijswinnaars 2018:"Roodkapje met de boze Wolf" en als tweede mooiste "Uiltje"
 
Omdat de Kruikenloop steeds meer carnavalsvierders onder de deelnemers mag verwelkomen is er ook dit jaar een extra ereprijs voor de best verklede hardloper of loopster beschikbaar gesteld door Runshop Greg van Hest. Voor de jeugd is er voor de drie best verklede deelnemers een prijs beschikbaar.

Wedstrijd

De wedstrijdlopers worden ingedeeld in de volgende categorieën:
Mannen: Senioren; M35; M45; M55
Vrouwen: Senioren; V35; V45
In elke categorie is er voor de eerste 3 gefinishte deelnemers een prijs beschikbaar.

Trimlopen

Voor alle trimlopen, 5 - 10 - 15 km, zijn er prijzen voor de eerste drie dames en heren.

Jeugd

Voor de jeugd t/m 13 jaar is er een parcours uitgezet over 1.111 meter. Zowel voor de eerste 3 gefinishte meisjes als voor de eerste 3 gefinishte jongens een prijs beschikbaar.Prijswinnaars mooist verklede kinderen 2018, foto's Wilma Verhoeven
Sponsoren

Prijsuitreiking

Locatie: kantine van Sarto

12:00 uur
Jeugdloop
5 km trimloop

13:00 uur
15 kmWedstrijd
15 km trimloop
10 km trimloop

Best veklede loper!
 

Schminken

Vanaf 9.00 uur kunnen kinderen door Evie van Mourik-Baesjou geschminkt worden!
Kruikenloop sminken
 

Kleedkamers

Naast de kantine van Sarto zijn er dames- en herenkleedkamers met douches.
 

Verbeeten Challenge


De Kruikenloop en de Verbeeten Challenge slaan handen ineen voor het goede doel! Dit jaar tijdens de Kruikenloop zullen collecteurs van de Verbeeten Challenge aanwezig zijn om geld in te zamelen voor het goede doel: onderzoek naar kanker. Elke opgebrachte euro gaat rechtsreeks naar het Verbeeten Fonds en zal regionaal besteed worden. Zondag 8 april gaat het sportieve evenement van start, doe je ook mee? Kijk voor meer informatie op: www.verbeetenchallenge.nl
 
informatie Adverteren
Terug naar boven