Carnavalszaterdag, 11.11 uur

De Kruikenloop, zaterdag 22 februari 2020, start zoals elk jaar exact om 11.11 uur en is voor veel lopers ook de start van het carnaval in Tilburg. 
De loop is al jaren een vaste en bekende traditie in onze Kruikenstad, vaak als tussenstop onderweg naar D’n Inhaol van onze Stadsprins. De organisatie is vanaf het prille begin in handen van Tilburg Road Runners en SARTO. Was de hoofdwedstrijd bij het ontstaan in 1986 nog een 20 kilometer wedstrijd, later werd deze afstand teruggebracht naar een 15 kilometer wegwedstrijd.
 
Het hoofdnummer is de 15 km loop, onderdeel van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. Aan deze wedstrijd mag iedereen deelnemen, wedstrijdatleet en recreant.
Daarnaast zijn er ook lopen over 5 km, 10 km en een jeugdloop over 1.111m.

 

Kruikenloop 2020 best verkleed

Mooist uitgedoste lopers in 2020: "Oma Mien" bij de individuelen en "de Kruikenlopers" als groep.

Prijzen voor mooist verklede lopers

Voor de deelnemer die het mooist, opvallendst of meest ludiek verkleed is wordt een bokaal en prijs beschikbaar gesteld door Runshop Greg van Hest.
Dit jaar is er ook een bokaal en prijs voor leukste/mooiste groep lopers.
De drie best verklede kinderen van de jeugdloop krijgen ook een leuke prijs. 

15 km (hoofdnummer)

De lopers (wedstrijdatleten en recreanten) worden ingedeeld in de volgende categorieën:
Mannen: Senioren; M35; M45; M55
Vrouwen: Senioren; V35; V45
In elke categorie is er voor de eerste 3 gefinishte deelnemers een geldprijs beschikbaar.

5 km en 10 km

Op deze afstanden zijn er prijzen voor de eerste drie dames en de eerste drie heren.

Jeugdloop

Voor de jeugd t/m 13 jaar is er een parcours uitgezet over 1.111 meter. Het startschat valt om 11:15. Er zijn 2 categorieën, t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar. Voor deze categorieën is zowel voor de eerste 3 gefinishte meisjes als voor de eerste 3 gefinishte jongens een prijs beschikbaar.Prijswinnaars mooist verklede kinderen 2020
Sponsoren

Schminken

Pascalle Aertse komt vanaf 9.00 uur kinderen schminken in de kantine van Sarto.

Prijsuitreiking

Locatie: kantine van Sarto

12:00 uur (prijsuitreiking)
  • Jeugdloop
  • 5 km 
  • 3 mooist verklede lopers van de jeugdloop
13:00 uur (prijsuitreiking)​​​​​​​
  • 15 km 
  • 10 km 
  • mooist verklede loper en groep

Kleedkamers

Naast de kantine van Sarto zijn er dames- en herenkleedkamers met douches.
 

Verbeeten Challenge


De Kruikenloop en de Verbeeten Challenge slaan handen ineen voor het goede doel! Ook dit jaar kun je bij de voorinschrijving doneren maar tijdens de Kruikenloop zullen collecteurs van de Verbeeten Challenge aanwezig zijn om geld in te zamelen voor het goede doel. Elke opgebrachte euro gaat rechtsreeks naar het Verbeeten Fonds en zal regionaal besteed worden. Zondag 5 april 2020 gaat het sportieve evenement (hardlopen,fietsen) van start, doe je ook mee? Kijk voor meer informatie op: www.verbeetenchallenge.nl 
Het nieuwe doel voor 2020:
De Hyperarc – Verminderen van geheugenproblemen bij patiënten met hersentumoren.
Bij sommige patiënten worden tijdens een bestralingstraject meerdere tumoren in het hoofd bestraald. Een deel van de patiënten kan hierdoor na verloop van tijd last krijgen van bijwerkingen zoals geheugenproblemen. 
Als eerste instituut in Nederland wil Instituut Verbeeten een nieuwe behandelmethode aanbieden waarbij deze gevolgen van de bestraling verminderen.
Met deze techniek kan de manier waarop de bestraling wordt afgegeven op een slimmere manier berekend worden zodat de tumoren vanuit meerdere - door de computer bepaalde - richtingen bestraald worden. Het gevolg: de dosis straling die in het weefsel rondom de tumor terechtkomt is lager en hierdoor minder schadelijk. De verwachting is dat er minder bijwerkingen zullen optreden voor de patiënt.
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven