Toen en nu

Het begin

Wegatletiekvereniging Tilburg Road Runnners is opgericht op 27 december 1985 door een aantal enthousiaste lange afstands-hardlopers. Onder hen waren enkele ex-leden van atletiekvereniging Attila. Deze eerste TRR-lopers wilden meer aandacht voor de wegatletiek. Ook hadden ze behoefte aan meer sociaal contact tijdens trainingen en wedstrijden. Dit alles tegen een lage contributie. Initiatiefnemer tot oprichting, bedenker van de naam was Ad van Hest. Tot de dag van vandaag is Ad van Hest nauw betrokken bij de TRR.

De bakermat van TRR ligt bij de loopgroepen zoals die begin jaren ’80 in en rondom Tilburg actief waren. Enkele bekende loopgroepen waren: de Venkraaigroep, de Kanaalgroep en de Nulpunters. De lopers van het eerste uur liepen op de weg of in het bos en het principe vrijheid-blijheid stond hoog in het vaandel. De eerste gestructureerde trainingen werden vanaf 1987 door Ad van Hest gegeven op de voetbalvelden van Sarto. Met het huren van de gemeentelijke atletiekbaan werd in 1989 de fase van meer gestructureerde en gerichte trainingsvormen verder doorgezet.
 

Wedstrijden

In de eerste jaren na oprichting waren de leden erg actief met het zelf organiseren van wedstrijden. In de jaren ’90 namen veel TRR-leden deel aan regionale, nationale, en internationale wedstrijden; variërend van enkele kilometers tot marathons. Zowat alle marathons in Nederland maar ook ver daarbuiten (zoals Parijs, Berlijn, New York) werden door Tilburg Road Runners bezocht. Het sportieve hoogtepunt van TRR is de deelname van de TRR-leden Greg van Hest en Nadja Wijenberg aan de marathon tijdens de Olympische Spelen in 2000 in Sydney.
 

TRR tegenwoordig

Tegenwoordig is Tilburg Road Runners goed georganiseerd met diverse commissies:

TRR en de toekomst

TRR is uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 600 leden. Het doel van de vereniging is het beoefenen en bevorderen van de atletieksport, met in het bijzonder de wegatletiek. Dit proberen we te bereiken door het scheppen van mogelijkheden voor centrale trainingen en een verantwoorde beoefening van de wegatletieksport.

Het is een uitdaging voor het bestuur om evenwicht te vinden tussen het ongedwongen vrijheid-blijheid-klimaat en de behoeften/eisen die in de huidige tijd gesteld worden. In het beleidsplan van TRR is beleid uitgestippeld dat in concrete activiteiten wordt omgezet. Het sportaanbod van TRR heeft als basis dat recreatief ingestelde lopers en wedstrijdatleten bij TRR terecht kunnen.

Wat betreft de sportieve prestaties wordt TRR vertegenwoordigd door een aantal toppers. De talenten, welke aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen binnen de TRR Wedstrijdgroep die begeleiding krijgen waar zij behoefte aan hebben. Dit alles belooft een mooie toekomst voor TRR!
informatie Privacyverklaring Adverteren
Terug naar boven